Kääntäjienpäivästä YK:n teemapäivä

YK:n yleiskokous on tänään 24.5. hyväksynyt päätöslauselman, jolla 30.9. vietettävästä kääntäjien ja tulkkien vuosipäivästä tulee yksi maailmanlaajuisista teemapäivistä. Päätöslauselman hyväksyminen on merkittävä tunnustus kaikille ammattikääntäjille, -tulkeille ja -terminologeille, joiden roolia kansojen yhdistäjänä ja rauhan, yhteisymmärryksen ja kehityksen edistäjinä YK näin haluaa korostaa.

Päätöslauselmassa A/71/L.68 tunnustetaan ammattimaisen käännös- ja tulkkaustyön merkitys ja korvaamattomuus. Siinä myös korostetaan sitä, että seuraava ammattilaissukupolvi on koulutettava kohtaamaan tulevaisuuden kasvavat haasteet kansainvälisen vuorovaikutuksen ja yhteistyön lisääntyessä entisestään.

Kääntäjienpäivän nostamista YK:n teemapäiväksi on ajanut pontevasti muun muassa käännös- ja tulkkausalan maailmanjärjestö FIT. Päivää on vietetty Suomessa nimellä Kansainvälinen kääntäjienpäivä vuodesta 1991 lähtien, mutta FIT on huomioinut päivän jo vuodesta 1953 asti. FIT onkin työskennellyt jo pitkään tehdäkseen kyseisen päivän tunnetuksi ja antaakseen sille yhä enemmän näkyvyyttä.

 

Lue maailmanjärjestö FIT:n uutinen täällä.

Lue Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) uutinen täällä.

 

UN_emblem_gold

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s