Tiedote: Kansainvälinen kääntäjienpäivä 2018 – Kääntäminen kulttuuriperinnön edistäjänä

TIEDOTE

Käännösalan edustajat, opettajat ja opiskelijat juhlistavat Kansainvälistä kääntäjienpäivää Helsingin yliopistolla perjantaina 28.9. Toista kertaa YK:n teemapäivänä toteutuvaan tapahtumaan on ilmoittautunut noin 250 osallistujaa.

Kääntäjienpäivän teemana on tänä vuonna Kääntäminen kulttuuriperinnön edistäjänä – teemalla valmistaudutaan jo ennakkoon vuoteen 2019, joka on kansainvälinen alkuperäiskielten vuosi. Tapahtumassa keskustellaan muun muassa kielipolitiikasta, viestinnästä turvapaikkapuhuttelussa, pelikääntämisestä ja riimirunojen kääntämisestä lastenkirjallisuudessa.

Kansainvälisen kääntäjienpäivän ohjelma

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan puheenvuoroja! Kääntäjienpäivän ohjelmaa voi seurata tänä vuonna myös suoratoistona UniTuben kautta. Linkin suoratoistopalveluun saa tiedottaja Maarit Laitiselta.

Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään vuosittain syyskuun 30. päivän tienoilla. Suomessa alan liitot järjestävät vuosittain valtakunnallisen tapahtuman, joka tarjoaa kääntämiseen ja tulkkaukseen liittyvää ohjelmaa sekä alan ammattilaisille että suurelle yleisölle.

Päivän järjestävät Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Käännösalan asiantuntijat KAJ yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

Lisätiedot ja median ilmoittautumiset ennen tilaisuuden alkua:
SKTL:n tiedottaja Maarit Laitinen, maarit.laitinen@sktl.fi

#KäPä2018, #ITD2018

 

the-conference-3248255_640.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s