Yhteistyökumppanit

Vuosittain järjestettävä kääntäjienpäivän seminaari kokoaa yhteen kääntäjien, tulkkien ja käännösalan opiskelijoiden lisäksi muitakin käännös-, tulkkaus- ja kielialan toimijoita yrityksistä yhteisöihin.

Tänä vuonna järjestämme tapahtuman verkossa.
Lisätietoa yhteistyökumppaniksi ilmoittautumisesta täällä.

Yhteistyökumppanimme 2020

Kielikone Oy on digitaalisten sanakirjojen markkinajohtaja Suomessa. Autamme kielialan ammattilaisia, pieniä ja suuria yrityksiä sekä julkishallinnon organisaatioita ja kouluja viestimään paremmin luotettavien, ajantasaisten ja tietoturvallisten kielityökalujemme avulla.

Olemme koonneet parhaat kielityökalumme moderniin, verkossa toimivaan MOT Kielipalveluun®. Helppokäyttöinen ja kaikilla laitteilla toimiva palvelu sisältää laadukkaan sanakirjakokoelmamme (MOT Sanakirjat® sekä sisältöjä Kotimaisten kielten keskukselta, Oxford University Pressiltä ja NE:ltä), MOT Kääntäjän® ja MOT Kielentarkistimen®. Päivitämme sisältöjämme jatkuvasti ja tuomme palveluun uusia sanakirja-aineistoja sekä ammattikäyttöä tukevia ominaisuuksia.
Lue lisää täältä.

SKTL-jäsenille tarjoamme MOT Kielipalvelun® etuhintaan 169 €/vuosi + alv 24 % (normaalisti 225 €/vuosi). Tilaa palvelu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@kielikone.fi!

MOW Mothership of Work on ennen kaikkea yhteisöllinen toimitila, joka mahdollistaa jokaiselle jäsenelle parhaat mahdolliset puitteet työntekoon ja bisneksen kehittämiseen. Tarjoamme kaiken mitä työtilalta voi toivoa; tuoreet ja vastajauhetut pienpaahtimokahvit, nopean WiFin, IT-tuen, vastaanottotiskin, tulostimet, puhelinkopit, neukkarit, aamujumpat ja afterworkit, huipputyyppejä unohtamatta.
Fasiliteettien lisäksi saat siis myös ympärillesi muutama sata mahtavaa tyyppiä, jotka muodostavat ympärillesi työyhteisön. Voit halutessasi osallistua kuukausittaisiin tapahtumiimme, tai sitten olla osallistumatta. Jäsenyytemme ovat toistaiseksi voimassaolevia yhden kuukauden irtisanomisajalla – ei vakuuksia. Jäsenyys ei velvoita, vaan mahdollistaa ja antaa pienille yrityksille ison yrityksen lihakset. Ja kaikesta huolehtii MOW crew.
Lue lisää täältä.

MOW Mothership of Work is, above all, a coworking space that provides all of its members with the best possible conditions for running and developing business. We provide all the necessities an awesome coworking space requires: freshly brewed artisan coffees, IT support, fast WiFi, guest reception, printers, phone booths, meeting rooms, morning workouts and afterwork get-togethers, and the best people.
MOW is a community-driven workspace, which means you will enjoy not only our excellent facilities but also the company of a few hundred awesome people. You are welcome to attend our monthly community meetings, if you wish. Your membership is free of obligations and it’s our job to make sure that everything runs smoothly.
You can find more info about us here.

Kuvittajat ry – Galleria Kuvitus

Kuvittajat ry on kuvittajien oma järjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen kuvituksen asemaa. Kuvittajat ry markkinoi kuvitusta useilla eri alueilla ja tukee kuvittajia ammatissaan. Järjestöön kuuluu yli 500 kuvittajaa ja sen toiminnasta päättää jäsenten valitsema hallitus. (Lähde: https://kuvittajat.fi/)
Lue lisää täältä.

Aliina Kauranne

Aliina Kauranne – Vuoden Kuvittaja 2020

Helsingissä asuva ja työskentelevä Vuoden kuvittaja 2020 Aliina Kauranne (s. 1992, Hausjärvi) on graafinen suunnittelija, kuvittaja ja videotaiteilija, jonka tuore, persoonallinen ja kreisi kuvitustyyli yhdistää liikkuvaa kuvaa, ääntä ja 3D-mallinnusta. Kauranteen valinta Vuoden kuvittajaksi ravistelee käsitystä siitä, mitä kaikkea kuvitus voi tänään ja tulevaisuudessa olla.

Vuoden kuvittaja -palkinto jaetaan vuosittain kuvittajalle tai kuvittajaryhmälle, joka on edistänyt ja edustanut alaa merkittävällä tavalla.
Kauranteen maailma on samaan aikaan söpö, imelä, ahdistava ja uhkaava. ”Kauranteen työt herättävät reaktioita, mikä ei ole helppoa tässä ajassa, jossa kulutamme niin paljon kuvia,” luonnehtii raatiin kuulunut Laura Väinölä.

”Monissa Kauranteen videoissa kuvataan tarkkanäköisesti tällä hetkellä pinnalla olevia trendejä, design-elämää ja sen aiheuttamaa ahdistusta. Hahmot viettävät aikaa täydellisen ajanmukaisesti sisutetuissa tiloissa, selaavat sosiaalista mediaa ja kaiken yllä leijuu painostava tyhjyys”, kirjoittaa Kuvittaja-lehden päätoimittaja Henna Hietamäki. Kauranne pureutuu visuaalisen viestinnän ammattilaisten luoman ja ylläpitämän maailman pinnallisuuteen ja hänen satiirinsa osuu alan hermoon ja ytimeen kysyen: Mitä merkitystä tällä kaikella on?

Galleria Kuvituksessa esillä olevia Vuoden Kuvittajan 2020 Aliina Kauranteen teoksia on kuvailutulkattu Kääntäjienpäivää varten. Tutustu Aliina Kauranteen teoksiin taiteilijan portfoliossa.

Kuvailutulkkeita Aliina Kauranteen Stay At Home Edition -teoksesta voit kuunnella tällä verkkosivulla Kääntäjienpäivän jälkeen. Kuunneltavissa lauantaihin 3.10.2020 saakka. Vinkki: Kuuntele ensin kuvailutulkkeet ja katso sitten vasta video!

Vuoden kuvittajan palkintonäyttelyn avajaiset olivat 24. syyskuuta ja näyttely on esillä Galleria Kuvituksessa 25.9. – 30.10. Palkintonäyttelyn kuratoi Veera Pekkinen. (Lähde: https://kuvittajat.fi/)