Vuoden teema: Maailma ilman rajoja

Kääntäjienpäivän seminaariin on enää muutama tunti aikaa, mutta virallista YK:n kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään vasta ensi perjantaina, eli 30. syyskuuta. Tänä vuonna päivän teema on: Maailma ilman rajoja: kieliammattilaiset rakentamassa rauhaa, kulttuuria ja yhteisymmärrystä. Englanninkielinen teema on A World without Barriers: The Role of Language Professionals in Building Culture, Understanding and Lasting Peace. 🌏

Myös Kääntäjienpäivän seminaarissa on otettu huomioon tämä teema. Tänä vuonna moni Kääntäjienpäivän puheenvuoro käsittelee kieliammattilaisten roolia rauhan, kulttuurin ja yhteisymmärryksen rakentumisessa. Esimerkiksi Aki Kekäläisen puheenvuorossa käsitellään sitä, kuinka käännösteknologia voisi tarjota uutisia vähemmistökielille, kun taas Saana Keskitalo kertoo puheenvuorossaan, kuinka tulkit ovat avainasemassa konfliktin kokeneiden henkilöiden dialogiprosesseissa. Mielenkiintoisia ja tärkeitä puheenvuoroja siis luvassa tänään!

Seuraa Kääntäjienpäivän seminaaria tänään somessa aihetunnisteilla #KäPä2022 #ITD2022 ja #Kääntäjienpäivä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s