Tiedote: Kansainvälinen kääntäjienpäivä 2019 – Kääntäminen, tulkkaus ja alkuperäiskielet

TIEDOTE

Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 27.9.2019 Turun yliopistolla. Vuosi 2019 on YK:n kansainvälinen alkuperäiskielten vuosi, jonka mukaisesti Kääntäjienpäivän teema on Kääntäminen, tulkkaus ja alkuperäiskielet. Ohjelmassa on huomioitu erityisesti alkuperäis- ja vähemmistökielet kieliasiantuntijan näkökulmasta. Laitathan päivämäärän jo nyt kalenteriisi!

Upeaa ohjelmaa suunnitellaan jo ahkerasti Kääntäjienpäivän työryhmän keskuudessa. Seuraa ohjelman päivittymistä täällä. Seuraa järjestelyjen etenemistä myös sosiaalisessa mediassa, Kääntäjienpäivän omalla Instagram-sivulla @kaantajienpaiva, Facebook-tapahtumassa sekä aihetunnisteilla #KäPä2019 ja #ITD2019.

Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään vuosittain syyskuun 30. päivän tienoilla kääntäjien suojeluspyhimys Hieronymuksen muistopäivän kunniaksi. Kansainvälinen kääntäjien, tulkkien ja terminologien järjestö FIT julisti kääntäjienpäivän maailmanlaajuiseksi juhlapäiväksi vuonna 1991. Suomessa alan liitot tarjoavat vuosittain käännös-, tulkkaus- ja kielialan ammattilaisille sekä kaikille muille alasta kiinnostuneille valtakunnallisen tapahtuman, joka on täynnä ajankohtaista, mielenkiintoista ja hyödyllistä ohjelmaa.

Päivän järjestävät Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Kieliasiantuntijat ry yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Lisätietoa työryhmän yhteisestä sähköpostista: kaantajienpaiva@gmail.com.

Kuva: Hanna Oksanen / Turun yliopiston viestintä

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s