Ympäristöystävällisempi Kääntäjienpäivä

Kieliasiantuntijat ry ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL ry pyrkivät järjestämään mahdollisimman ympäristöystävällisen Kansainvälisen kääntäjienpäivän tapahtuman. Tavoite näkyy esimerkiksi siten, että tämä on ensimmäinen vuosi, kun emme jaa osallistujillemme seminaarikansiota tai päivän ohjelmaa, osallistujalistaa ja osallistumistodistusta paperisena. Sen sijaan ohjelma ja osallistujalista lähetetään osallistujille etukäteen PDF-muodossa, ja halukkaat saavat osallistumistodistuksensa sähköisenä tapahtuman jälkeen.

Me tapahtuman järjestäjät hyödynnämme julkista liikennettä saapuessamme Turkuun, ja kannustamme myös osallistujiamme tähän! Tapahtumapaikka Publicum sijaitsee vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Kupittaan juna-asemalta. Kompensoimme myös lentämällä saapuvan puhujamme matkasta koituvat hiilidioksidipäästöt.

Tarjoamme tapahtumissamme pääsääntöisesti kasvisruokaa, niin myös Kääntäjienpäivän seminaarissa. After work -tilaisuudessa juomat laskutetaan jälkikäteen kulutuksen mukaan, jotta välttyisimme liian suuren määrän tilaamiselta etukäteen. Toivomme myös, että aamu- ja iltapäiväkahveista ja niiden tarjoiluista nautitaan kursailematta hävikin vähentämiseksi! Tapahtuman yhteistyökumppaneille kerrotaan ympäristöteemasta ja heitä kannustetaan huomioimaan asia omilla näytteilleasettajien pisteillään.

Onko Sinulla lisää ideoita miten Kääntäjienpäivästä saisi vieläkin vihreämmän tapahtuman? Meilaa ideasi ja kommenttisi osoitteeseen kaantajienpaiva@gmail.com  – kaikki kehitysehdotukset otetaan ilolla vastaan!

Kuva: LUM3N / Pixabay

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s